Reisvoorwaarden

Wilt u met Regiovervoer Friesland reizen, dan kunt u tot één uur voor vertrek uw rit bestellen. Dit kunt u doen via telefoon of via het online reserveringsformulier. U ontvangt altijd een bevestiging van de door u bestelde rit in uw e-mailbox.
Wij geven u de garantie dat u mee kunt rijden. Als u korter dan één uur van tevoren belt, is dat niet zeker.

U wordt vanaf uw verblijfadres naar uw gewenste bestemming gebracht, als dit binnen het vervoersgebied valt. Zorg ervoor dat u VIJFTIEN MINUTEN voor de afgesproken vertrektijd klaar staat. Bovendien raden wij u aan om meteen het tijdstip van uw terugreis af te spreken. Om zoveel mogelijk ritten goed te combineren, kan het zijn dat u iets vroeger of iets later wordt opgehaald. U Kunt maximaal VIJFTIEN minuten later dan de door u opgegeven tijd worden opgehaald. Uiteraard kunt u ruim van tevoren aangeven dat u regelmatig op een vaste dag en op een vast tijdstip reist.

Aanvullende informatie voor reizigers

De centrale is bereikbaar van ’s morgens 06:00 uur tot ‘s nachts 00:30 uur. U kunt van tevoren ritten voor de volgende dag(en) opgeven. Als u een gereserveerde rit wilt afzeggen, kan dit tot minimaal 30 minuten van tevoren. Meldt u zich later af, dan wordt de ritprijs in rekening gebracht. Het kan zijn dat de taxi iets voor of na het afgesproken tijdstip komt. Dit mag echter nooit meer dan 15 minuten zijn. Als u beslist op tijd moet zijn, belt u minimaal één uur van tevoren. U heeft dan de garantie dat u op tijd, of maximaal 30 minuten eerder op uw bestemming bent.

Omdat meerdere mensen van de Regiovervoer gebruik kunnen maken, komt het voor dat u met een omweg naar uw bestemming wordt gebracht. Deze omweg mag echter nooit meer tijd kosten dan 30 minuten. U betaalt altijd voor de kortste route. Regiovervoer Friesland is toegankelijk ook voor (elektrische) rolstoelen, scootmobielen en rollators. U moet deze hulpmiddelen wel bij de rit reservering aanmelden.

Regiovervoer gemist, wat nu?

Regiovervoer Friesland kan een kwartier vroeger of later komen dan het afgesproken tijdstip. Als de taxi voorrijdt moet u klaar zijn voor vertrek. De chauffeur belt 1x bij u aan. Als er niet wordt gereageerd mag de chauffeur na drie minuten wachten weer vertrekken.

Als u Regiovervoer Friesland hebt gemist, dan laat de chauffeur een bon achter van Regiovervoer Friesland. Op deze bon vindt u een zogenoemde loosmelding, op deze bon staat de tijd dat Regiovervoer Friesland bij u was om u op te halen.

Treft u deze bon aan, neem dan zo snel mogelijk contact op met de regiecentrale van Regiovervoer Friesland op 0850 160 955.

Komt Regiovervoer Friesland voor niets bij u voorrijden, dan kunnen hiervoor kosten bij u in rekening worden gebracht.